Zamjenik veleposlanice SR Njemačke nj.e. Christian Sedat posjetio Vareš

Danas, 12.03.2019. godine Općinu Vareš je posjetio zamjenik veleposlanice SR Njemačke nj.e. Christian Sedat. Gospodin Sedat je svoju posjetu Varešu otpočeo sastankom sa općinskim načelnikom gospodinom Zdravkom Maroševićem koji ga je ugostio u njegovom uredu.

Načelnik Marošević upoznao je gospodina Sedata o stanju u općini kada su gospodarstvo i turizam u pitanju. Nakon razgovora s načelnikom delegacija se uputila u Mješovitu srednju školu „Nordbat 2“ gdje su razgovarali s direktorom Mirnesom Hrvatom te kratko prošetali kroz školu.

Posjeta je nastavljena obilaskom najstarije crkve u Bosni i Hercegovini, a o ovom kulturnom spomeniku goste je upoznao župnik fra Mirko Majdandžić. U kratkom razgovoru gospodina Sedata zanimala je povijest franjevaca i neki od običaja katolika u Varešu.

U popodnevnim satima visoka delegacija obišla je poduzeće BBM d.o.o. na lokalitetu Kota gdje su razgovarali s rukovodstvom ovog poduzeća i upoznali se sa njihovim mogućnostima. Gospodina Sedata zanimale su pojedinosti vezane za poslove poduzeća u Njemačkoj i kapacitetima u Varešu.

Na kraju posjete delegacija je obišla neke od korisnika koji su potpisali ugovor s njemačkom organizacijom HELP i razgovarali o nastavku suradnje.

Ovo je bila prva službena posjeta gospodina Sedata Varešu, a inače je već četiri puta bio u privatnoj posjeti našem gradu kao turist