Reagiranje načelnika na akciju naše dijaspore

Nakon saznanja da je pokrenuta akcija prikupljanja novčanih sredstava u inozemstvu, donosimo vam reagiranje načelnika Zdravka Maroševića:

„Na osnovu saznanja preko različitih elektronskih komunikacija da naši građani u inozemstvu žele da provedu akciju skupljanja određenih novčanih sredstava, osjetio sam potrebu da se osvrnem na to.

Svakako mi je zadovoljstvo da građani općine Vareš koji su trenutno u iseljeništvu diljem svijeta još uvijek imaju čvrstu vezu s Varešom, da osjećaju sebe kao Varešane i na ovaj način žele da pokažu svoju ljubav prema rodnom gradu.

Dakle, ovakvu akciju zasigurno podržavam i svakako im se na ovakav način zahvaljujem, ali svi trebamo znati, posebno mi ovdje u Varešu koji živimo, da Vareš moramo osnažiti gospodarski i svaki drugi pravac življenja dodatno osnažiti. Tu prvenstveno mislim na kulturu, sport ili bilo koje drugo društveno djelovanje koje može pomoći razvoju Vareša i sve to dovesti na što bolju razinu.

Moramo projektima osigurati bolju infrastrukturu i dalje raditi na povjerenju i vraćanju povjerenja kako prema partnerima, poslovnim suradnicima i našim Varešanima koji žive diljem svijeta.

Pokretači akcije će znati kako će akciju provesti i kuda će usmjeriti sredstva jer to je njihov novac, i oni za njega moraju imati odgovornost, a općina Vareš će raditi na svojim poslovima za koje se obavezala i raditi na boljitku svih njenih građana.

Posebnu pozornost ćemo obratiti na naše ljude koji dolaze ovdje s poslovnim idejama i projektima, a organizatorima ove akcije i svima koji će se priključiti akciji upućujem tople pozdrave, lijep život, dobro zdravlje i što brži dolazak u svoju općinu, općinu Vareš“