Prezentiran master plan za izgradnju adrenalinskog parka

U 15 sati u dvorani općinskog vijeća Vareš dana 20.01.2017. godine održana je prezentacija kuvajtskog investitora o mogućim ulaganjima na području općine Vareš. Prezentaciju je održao glavni arhitekta ovog projekta Fikret Hrnjica. Pored načelnika Maroševića na prezentaciju su bili pozvani vijećnici Općinskog vijeća i većina gospodarstvenika s područja naše općine.

Radi se o firmi ASSAD-AL AKEEL iz Kuvajta koja je na području sela Ravne kupila 150 dunuma zemlje i ima namjeru izgraditi zabavni park. Ovdje se radi o master planu, a tek nakon dobivanja suglasnosti Općinskog vijeća krenut će se u izradu izvedbenog projekta. Kompletan prostor bio bi ispunjen različitim sadržajima zabavnog karaktera koji još nisu viđeni u bližoj okolini.

Paintball, šetnice, trgovine prirodne hrane, restorani, hotel, prostor za jahanje konja i obuku jahanja, mini zoološki vrt, sportski tereni, baloni na vrući zrak i još mnogo toga obilježje je ovog parka. Pored svega nabrojanog izgradilo bi se mini jezero sa pripadajućim sadržajima. Ovo je samo dio koji smo izdvojili, a kompletna prezentacija bit će vrlo brzo predstavljena. Također, predviđeno je da većina sadržaja bude gotova u ovoj godini do osmog mjeseca, naravno ako se dobije suglasnost Općinskog vijeća.

Projekt je vrijedan nekoliko milijuna maraka i ovo je samo početak jednog velikog projekta koji se neće zaustaviti samo na ovome. U prvo vrijeme zabavni park zapošljavao bi oko 40 radnika, a s izgradnjom svih kapaciteta u punom obimu broj zaposlenih bio bi mnogo veći.


Kompletan plan možete pogledati u prilogu!

PrilogVeličina
Master plan_ASSAD AL AKEE_Zabavni park.pdf6.06 MB