Predstavnici austrijskih kompanija u posjeti Varešu

Na inicijativu načelnika općine Vareš Avdije Kovačevića, danas 24.04.2013.godine) održan je sastanak predstavnika Općine Vareš, firmi koje djeluju na području općine u oblasti rudarstva i austrijskih kompanija, članica grupacije Rail Cargo Austria Group, a sve u cilju upoznavanja sa stanjem i mogućnostima suradnje i investiranja austrijskih firmi u našoj lokalnoj zajednici.

Na sastanku su bili prisutni načelnik Avdija Kovačević, Zihnija Krnjić, pomoćnik načelnika iz Službe za financije i gospodarstvo i stručni suradnici Senad Mahmutović i Brano Šurkić, koji je i vodio sastanak. Pored njih tu su bili i Wolfgang Riedl član Uprave Rail Cargo Austria Group, Damir Vukić, direktor firme Ekspres Hrvatska, Hamed Šivšić, direktor firme BIHATEAM i Ilijas Musić, član uprave BIHATEAM koje su članice Rail Cargo Austria Group, Emir Sudžuka, predstavnik firme MM projekt Kreševo i Izudin Sirotanović direktor firme BBM Vareš. U izjavi koju je za radio Bobovac dao Hamed Šivšić, direktor firme BIHATEAM, članice grupacije Državnih željeznica Austrije doznajemo da ova grupacija ima suradnja s mnogim kompanijama i lokalnim zajednicama u oblasti transporta, infrastrukture i logistike i da su u Vareš došli kako bi se informirali o  ostvarenjima Rudnika željezne rude i Rudnika olova cinka , te se na licu mjesta upoznali sa situacijom, dokle se došlo s projektima i kako se konkretno mogu uključiti u projekte.

Gospodin Šivšić izrazio je optimizam i zadovoljstvo onim što je čuo na sastanku, da potencijali općine Vareš vezani za rudnike, drvo i kamen imaju smisla i kako će projekti vrlo brzo zaživjeti i diljem Europe iz Vareša krenuti te sirovine. Naravno, postoje određene administrativne zapreke, ali to će se ubrzano rješavati, obzirom da ima zainteresiranih firmi koje su preko Ambasade Austrije i Trgovinske komore Austrije tražili informaciju o potencijalima općine Vareš kako bi mogli doći i ulagati u našu općinu.

Gospodin Damir Vukić ustvrdio je da je BiH zemlja velikih mogućnosti, a nakon što prođe mreža autocesta, bit će to i najljepša zemlja za živjeti. Obećao je da će kod svih komitenata prenositi vijest o potencijalima koje Vareš ima i vjeruje da će bar netko od njih biti zainteresiran za investiranje. Razgovore s gospodom Šivšićem i Vukićem možete poslušati u našem podcastu.

Preuzeto sa www.radiobobovac.com

Više slika pogledajte u fotogaleriji.