Bibija "Biba" Kerla posjetila Vareš

U posjeti Varešu boravila je legendarna Bosansko-hercegovačka sportašica i olimpijka Bibija Biba Kerla, koja je nastupila na dvije zimske olimpijade, onoj našoj 1984.godine i u Calgary-ju četiri godine kasnije.

Kerla je svestrana sportašica sa zapaženom karijerom ostvarenom u brzom klizanju, kuglanju, atletici i nogometu. Kao kompletna osoba sa sportskim duhom i čvrstim karakterom Bibija Kerla je ušla u političke vode i trenutno je zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo gdje je pokrenula lobiranje za akciju izgradnje i obnove olimpijskih skakaonica na Igmanu.

"Na putu za Vareš, od Dabravina do samog ulaza u Vareš, trajala je akcija čišćenja obale rijeke i samog puta Breza-Vareš. Akciju ja organizovao načelnik općine Vareš i organizacija izviđača i žena. Bilo mi je zadovoljstvo popričati sa klincima koji su sa puno optimizma govorili o svojim aktivnostima i planovima za budućnost. Čini mi se da onaj mrak koji je zadnje vrijeme pokrivao Vareš polako dobiva sunčane zrake koje ako se ovako nastavi može da pređe i u svjetlo koje će konačno obasjati Vareš.

Ostalo je još da komunalno preduzeće pokupi preko 100 vreća smeća koje su vrijedni omladinci i ostali stanovnici Vareša danas pokupili. Ovo će dobiti na značaju jedino ako shvatimo da svi moramo čuvati nasu okolinu inače je sve uzaludno." napisala je Kerla na svom facebook profilu.