Predstavnici Bigmev fondacije posjetili Vareš

Danas, 27.03.2017. godine, predstavnici Fondacije Bigmev su posjetili Općinu Vareš. Cilj posjete je bilo prezentiranje aktivnosti fondacije i ostvarivanje kontakata sa vareškim privrednicima. Prezentaciju je držao gosp. Samir Vildić, menadžer za BiH.

Bigmev Fondacija je osnovana 2010. godine u Istanbulu s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine  i Republike Turske.  Fondacija pored Istanbula, ima također urede u Bursi i u Sarajevu.

Glavni ciljevi fondacije su: povećati nivo turskih investicija u Bosni i Hercegovini, povećati obim trgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, stvaranje održivih veza između poslovnih krugova, unapređenje odnosa bh. dijaspore sa domovinom, dati doprinos u razvoju Bosne i Hercegovine.

Prezentaciji su prisustvovali vareški privrednici a prisutnima se obratio i općinski načelnik gosp. Zdravko Marošević koji je ukratko predstavio prednosti Vareša i pozvao sve potencijalne investitore da dođu i ulažu u Vareš.

PrilogVeličina
Bigmev prezentacija.ppt1.61 MB