Predstavnici "TRD"-a posjetili općinu Vareš

U četvrtak, 22.12.2016. godine u 09.00 sati, Općinskog načelnika gosp. Zdravka Maroševića posjetili su predstavnici većinskog vlasnika "Tvornice rezervnih dijelova" dd Vareš gđa. Sonia Nanut i gosp. Nicola Fedrigo iz Italije, te VD direktorica Sevledina Gondžo. Tom prilikom gosti su Općinskom načelniku čestitali pobjedu na lokalnim izborima, te poželjeli sretan rad u budućem periodu.

Općinski načelnik je istaknuo značaj preduzeća "Tvornica rezervnih dijelova" dd Vareš za grad, te ukazao na činjenicu da je to jedno od tri najznačajnija preduzeća na području općine Vareš, iznad svega zbog velikog broja uposlenika i specifične djelatnosti koju obavlja. Zahvalio je vlasnicima na svemu što su do sada učinili za grad, prvenstveno zbog upošljavanja velikog broja radnika te izvršenih ulaganja u Tvornicu tokom predhodnih godina.

Općinski načelnik je naglasio da je svjestan poteškoća koje su evidentne u sektoru metaloprerade, ali je ukazao i na neophodnost rješavanja trenutne teške situacije u kojoj se nalazi Tvornica prvenstveno zbog njenih radnika. Ističući značaj i potrebu osiguravanja radnih mjesta, Općinski načelnik se stavio na raspolaganje za svaki vid podrške Tvornici u kontekstu zalaganja za "ozdravljenje" Tvornice i njeno pozicioniranje među uspješna metaloprerađivačka preduzeća u regiji.

Zahvaljujući se na prijemu i razumijevanju Općinskog načelnika za trenutnu situaciju u kojoj se nalaze, vlasnici su istakli da aktivno rade na iznalaženju rješenja za trenutne probleme Tvornice. Kao najbitnije, u smislu osiguranja upošljavanja, izmirenja dužnih obaveza i osiguranja plasmana proizvoda, naveli su neophodno uvođenje partnera u vlasničku strukturu spremnog da osiguranjem svježeg kapitala obezbjedi nastavak zdravog poslovanja Tvornice.

Vlasnici su naglasili da prilikom razgovora sa mogućim investitorima imaju samo dva uslova, a to su izmirenje svih obaveza prema radnicima, te nastavak poslovanja u grani metaloprerade. Već u mjesecu januaru naredne godine obavit će se konkretni razgovori i posjete Tvornici od strane zainteresiranih investitora.