Dodjela Rješenja korisnicima stipendije Ministarstva za boračka pitanja ZDK

Danas 13.03.2018. godine u velikoj sali Općine Vareš studentima korisnicima stipendije Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona su uručena Rješenja za dodjelu stipendija od  strane Fahrudina Čolakovića ministra za boračka pitanja ZDK i načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića.

Svi studenti koji su ispunjavali uslove odnosno njih 70 je ostvarilo pravo na dodjelu stipendije.

"Evidentno je da Vlada ZDK u suradnji sa  općinama prati i daje konstantnu podršku studentima, te ovom prilikom se želim zahvaliti Vladi i kantonalnom ministru u ime svih studenata i Općine Vareš", bile su riječi načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića.

Nakon što je ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković primio simbolično priznanje od strane studenata i u ime Općine Vareš, obratio se prisutnima.

"Meni je drago da je Vareš jedna sredina koja polako sazrijeva i svi su izgledi da grad ide ka boljoj budućnosti. U svojoj nadležnosti i prijašnjem radu Ministarstvo za boračka pitanja ZDK poređenja radi 2014. godine je na nivou Kantona dodijelilo 1332 stipendije, ali zahvaljujući odlučnosti i podršci premijera Vlade ZDK Miralema Galijaševića i ministra za finansije ZDK Andreja Kajića, omogućena su nam finansijska sredstva kojima smo iz godine u godinu povećavali broj korisnika stipendija. Za ovu godinu u budžetu Zeničko-dobojskog kantona planiran je iznos od 2.050.000 KM za stipendiranje studenata branilačke populacije", rekao je ministar naglasivši porast izdvojenih sredstava za stipendije studenata.