Investitori iz Kuvajta upoznati sa mogućnostima ulaganja na području općine Vareš

Danas 06.02.2018. godine u uredu načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića održan je sastanak sa investitorima iz Kuvajta, zainteresiranim za izgradnju nekretnina koje bi uključivale eko i solarne sisteme na lokalitetu općine Vareš.

Investitori su iskazali želju za ulaganjem, shodno tome su došli da se upoznaju sa procesom same izgradnje i načinima na koje Općina kao organ samouprave može izaći u susret zahtjevima investitora. Nakon što su upoznati sa detaljima ulagačima je predloženo da urade projektni dio po kojemu bi se mogao nastaviti daljnji plan izgradnje i realizacije građevinskog projekta. 

Načelnik Općine Vareš je naglasio da je svaki investitor sa kapitalnim ulaganjima dobrodošao u Vareš ne dajući prednost nikakvim predrasudama, sve dok je rad investitora usklađen sa načelima, pravilima i propisima lokalne samouprave i štiti okoliš domaćeg stanovništva koje je promocija zdravog turizma Vareša kao lokalne zajednice. Načelnik je takođe istakao da je o radovima svakog investitora na području općine Vareš potrebno informisati javnost i tražiti suglasnost lokalne zajednice.