Predstavnici NK Čelik u posjeti Općini Vareš

Dana 02.06.2017. godine općinu Vareš posjetila je delegacija NK Čelik iz Zenice. Delegaciju su sačinjavali Nermin Hadžiahmetović, dugogodišnji trener koji je trenirao brojne BiH prvoligaše, bio selektor U21 reprezentacije BiH, a okušao se kao trener i van granica BiH trenirajući  u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji. Jasmin Memišević, bivši igrač Čelika, te bivši igrači a sada treneri u omladinskom pogonu Čelika, Benjamin Terzić i Sabahudin Bujak.

Goste je dočekala delegacija NK Vareš na čelu sa gosp. Zdravkom Maroševićem kao predsjednikom NK Vareš, a prisutni su bili i Mugdim Imamagić potpredsjednik, te Ilhan Šišić član uprave.

U pozdravnom obraćanju načelnik je istakao važnost sporta za funkcioniranje lokalne zajednice a prvenstveno za pravilan razvoj mladih. Spomenuo je da ove godine NK Vareš slavi 90 godina postojanja i da će proslavu obilježiti gostovanje NK Hajduk iz Splita. Naveo je da su trenutni prioriteti obnova stadiona i pratećih objekata kako bi sportaši imali što bolje uslove.

Gospodin Memišević je istakao da su osnove za uspostavu funkcionalnog kluba infrastruktura, rad s mladima i sudjelovanje u radu organa nogometnog saveza ZDK jer je podrška administracije obavezna kako bi klub funkcionirao.

Gospodin Hadžiahmetović je naglasio da je za uspjeh veoma bitan kontinuitet rada, studioznost i naravno rad s mladima.

Dogovoren je nastavak saradnje dva kluba, a sastanak je završio razmjenom poklona.