U općinskoj sali izvedena dokumentarna predstava "Sedam"

Nakon Zenice i Trebinja, u prepunoj sali Općine Vareš, na poziv Preporoda i uz podršku Općine Vareš, izvedena je dokumentarna predstava Sedam, a koju izvode članice Mreže vjernica MRV BiH.

Predstava Sedam se bavi temom borbe protiv nasilja nad ženama i dio je aktivnosti izgradnje građanskog društva kroz međureligijski dijalog Mreže vjernica Međureligijskog vijeća. Također, predstava je napisana na osnovu istinitih priča žena iz Sjeverne Irske, Pakistana, Rusije, Kambodže, Gvatemale, Nigerije i Afganistana.

Sedam istinitih priča, od Afganistana, Rusije, Kambodže, Irske, Pakistana, sedam svjedočenja žena koje su mijenjale svijet, boreći se protiv nasilja, i za prava žena u svojim sredinama. Tekstove, o njihovim iskustvima i potresnim sudbinama, govorile su članice mreže Međureligijskog vijeća u BiH,prenoseći poruku da je religija protiv nasilja.

Predstava je izvođena širom BiH i predstavlja, tvrde učesnice, pravi vid međureligijske saradnje i iskrenog zbližavanja vjernika, što je od velike važnosti za izgradnju bolje budućnosti.