Dogovor o nastavku aktivnosti na Bobovcu

U uredu općinskog načelnika Zdravka Maroševića 17.3. 2017. je održan sastanak vezano za aktivnosti na kraljevskom gradu Bobovcu.

Sastanku su, uz načelnika,  prisustvovali Robert Stergar, stručni suradnik u Zavodu za zaštitu spomenika Federacije BiH, Šemsudin Maljević, predstavnik njemačke organizacije HELP, Rusmir Berberović i Boško Andrić, djelatnici Jedinice za upravljanje lokalnim razvojem u općini Vareš,  Toni Petković, predsjednik udruge "Kraljevski grad Bobovac", Šaban Ibrišimović, predsjednik udruge "Čuvari bosanske krune Bobovac",. Sastanak je dogovoren pri nedavnom posjetu izaslanstva općine Vareš Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH.

Razgovaralo se o izradi plana aktivnosti sa rokovima i zaduženjima,a neki od njih bi trebali uslijediti već u naredna dva mjeseca, kao što je završetak sanitarnog čvora i izrada klupa i stolova u objektu nadstrešnice u podnožju Kule na Visu, te susret izaslanstava Vareša i Kaknja, kao logičan slijed davno urađenog Master plana razvoja turizma ovih dviju općina. Ključni zaključak ovog sastanka je preuzimanje inicijative i odgovornosti općine Vareš kao vlasnika Bobovca.

Sudionici sastanka su po njegovom završetku obišli stari grad Bobovac.