Doček Nove godine

Nova je godina pred vratima. Na koncu ove koju ispraćamo puno je nestabilnosti svuda u svijetu, pa se dio toga prenosi i na naše okruženje. Zbog toga se zadnjih dana u nekim gradovima vode diskusije treba li uopće praviti javni doček Nove godine, pogotovu u situaciji kada su proračuni u dugovanjima.

Uzimajući sve to u obzir, u našoj općini odlučeno je da se tradicija dočeka Nove godine na otvorenom ipak ne prekida, kako se građanima ne bi uskratilo to okupljanje koje se dosad pokazalo uspješnim. Za organizaciju neće biti uložena sredstva kao ranijih godina, nego znatno manja.

U to ime Općinski načelnik neće praviti novogodišnji prijem nego taj dio novca preusmjeriti u organizaciju dočeka za sve građane. Tim sredstvima bit će kupljeni hrana i piće, koji će biti u ponudi po nižim cijenama. Štandovi će biti povjereni vareškim izviđačima, s tim da izviđači stečeni prihod ulože u jedan od projekata na korist lokalne zajednice. Na koncu, na bini se neće kao dosad smjenjivati razni izvođači nego će prisutne zabavljati jedan sastav (fra Mirko, Rusmir, Hinger i Sprečo). I to će biti volonterski – dar građanima od njih. A u stankama između njihovih glazbenih blokova bit će puštana muzika s razglasa.

Bit će organizirana i novogodišnja tombola, prema praksi iz ranijih godina.

Pozivamo Vas da dođete, da se družimo i proveselimo, kao i uvijek na dostojanstven način, i da s optimizmom kročimo u Novu godinu!

PrilogVeličina
Nova godina 2017.jpg2.89 MB