Član predsjedništva BIH gosp. Dragan Čović posjetio Vareš

U radnoj posjeti općini Vareš, dana 07.12.2016. godine boravio je hrvatski član predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović. Visoko izaslanstvo činili su još  zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić, ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić, ministar financija Zeničko-dobojskog kantona Andrej Kajić i predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO kantona i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Iva Tadić.

Visoke goste u svom uredu primio je načelnik općine Vareš Zdravko Marošević. U radnom dijelu razgovaralo se o aktualnim problemima u Varešu i mogućnostima za prevazilaženje svih poteškoća s kojim se susreće općina Vareš, a koje je iznio načelnik Marošević.

"Vareš je napravio jedan iskorak izborom načelnika u osobi Zdravka Maroševića i danas sam želio razgovarati s načelnikom Zdravkom i predsjedavajućim Općinskog vijeća i većinom vijećnika. Želim im dati ohrabrenje i vrlo jasno kazati da ovaj put želim sve motivirati sa svih razina vlasti kako kantonalne tako i federalne i razine BiH da Vareš ne smije ostati u sjeni u kakvoj je bio zadnjih dvadesetak godina i da ćemo na jedan vrlo praktičan način za sve projekte koje općina Vareš i općinska vlast u stanju napraviti, vrlo jasno stati iza tih projekata i da to već pokažemo u 2017. godini.

Ove projekte ne razvlačiti nego u proračunima svih ovih razina vlasti iznaći mogućnosti da budu uvršteni bilo da su oni infrastrukturni, kulturni, sportski ili bilo koji drugi. Poruka je svima, a posebno mladima da promjene i u Varešu dolaze i da svi koji žele svoju budućnost kreirati u Varešu da tu i ostanu jer za to ima mogućnosti.

Svi projekti koji su napravljeni trebaju se što prije dostaviti u ova resorna ministarstva da bi se što prije mogli uvrstiti u proračune i krenuti u realizaciju istih. Posjetili smo i tvrtke koje uspješno rade, posebno ove iz tekstilne industrije i koje upošljavaju veći broj žena, i saznao za probleme s kojima se oni susreću. Naravno, svaki put održim sastanak i s općinskim odborom HDZ-a jer bez njih danas nebi imali ovo što imamo.

Svakako treba istaknuti i sastanak s župnikom fra Mirkom Majdandžićem koji nam je dao sliku Vareša koju on vidi s duhovne strane i sve smo to objedinili u jednu opću sliku grada Vareša. Imam osjećaj da se klima u Varešu lagano mijenja i očekujte me u Varešu u naredna dva mjeseca ali ne da bi se samo našli nego da provjerimo koliko projekata je došlo do viših razina vlasti, a koliko njih je realizirano, rekao je član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u svojoj izjavi za medije.

Nakon sastanka s načelnikom Maroševićem i njegovim pomoćnicima održan je sastanak i s Općinskim odborm HDZ, a nakon toga upriličen je obilazak pogona poduzeća Alma-Ras. Nakon razgledavanja proizvodnih pogona, visoko izaslanstvo obišlo je župnu crkvu svetog Mihovila gdje se izvode radovi na postavljanju podnog grijanja, a nakon toga za sve je upriličen ručak u župnom uredu.