Obuka za samostalne poljoprivredne proizvođače

Dana 01.12.2016.godine u velikoj sali Općine Vareš sa početkom u 10 sati održana je radionica „Registracija, pokretanje i poslovanje djelatnosti samostalnog poljoprivrednog proizvođača“. Organizator i ovoga projekta je JU Služba za zapošljavanje ZDK, uz potporu Federalnog zavoda za zapošljavanje, a uz suradnju sa konsultantskom kućom „CHRONOS“ d.o.o. Zenica. 

Učesnici radionice su, na poziv Biroa za zapošljavanje Vareš, nezaposlene osobe i sve druge osobe koje planiraju postati ili su već poljoprivredni proizvođači.  Jednodnevna radionica je pružila odgovore na konkretna i praktična pitanja kao što su način registracije, vođenja knjiga, održavanja poslovanja i sl. Na kraju radionice svi učesnici su dobili certifikate.

Važnost ovoga vida edukacije su naglasili i općinski Načelnik gospodin Zdravko Marošević, Predsjedavajući Općinskog vijeća i član Upravnog odbora JU Službe za zapošljavanje ZDK gospodin Kenan Kamenjaš,  Direktor JU Službe za zapošljavanje ZDK gospodin Marinko Kelavić koji su se na početku radionice obratili učesnicima.

Više slika sa obuke pogledajte u FOTOGALERIJI, a priručnik o pokretanju i registraciji poljoprivredne proizvodnje preuzmite u prilogu.

PrilogVeličina
Priručnik - pokretanje poljoprivredne proizvodnje.pdf1.31 MB