Počela izrada kantonalnog ekološkog akcionog plana ZDK 2017-2025

Na prijedlog Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Ze-do kantona, Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je na 47. Sjednici održanoj 18.3.2016.g. Rješenje o imanovanju Savjetodavnog odbora u postupku izrade Kantonalnog ekološkog akcijskog plana zaštite okoliša Ze-do kantona za period 2017.-2025.g.

U Savjetodavnom odboru su predstavnici svih općina, resornih Ministarstava, Zavoda, Uprava i Instituta. Uz Savjetodavni odbor koji broji 20 članova, imenovan je i Projektni tim koji broji 46 članova raspoređenih u 11 po tematskim oblastima. Voditelj projekta je prof. dr. sci. Šefket Goletić,a nositelj izrade KEAP-a je Metalurški institute “Kemal Kapetanović” u Zenici.

Na prvoj Radionici koja je održana  31.marta 2016.g. predstavljeni su radni timovi i prezentacija na kojoj su sudionici upoznati sa svim zadacima koji predstoje pri izradi ovog važnog dokumenta. U okviru izrade KEPA-a potrebno je provesti Anketu o ocjeni stanja okoliša koja ima za cilj sagledati mišljenja građana, koja će se koristiti za izradu plana. Ovim putem molimo stanovnike naše općine da ispunjenu Anketu dostave na mail keapzdk@unze.ba. Anketu možete preuzeti u prilogu.

PrilogVeličina
ANKETA.doc84 KB