Ministar Brkić u radnoj posjeti općini Vareš

U prvoj radnoj posjeti općini Vareš danas, 12.01.2016. godine boravio je ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić. Ministra je u svom uredu primio općinski načelnik Avdija Kovačević sa svojim pomoćnicima. Razgovaralo se na temu zaštite okoliša i prometa što su dva važna segmenta kada je naša općina u pitanju.

„Iako sam tek mjesec i pol dana na dužnosti ministra, nastojim da se u potpunosti upoznam sa svim problemima koje ovo ministarstvo ima, a to se odnosi i na općinu Vareš. Proračunom ZDK odobrena su sredstva za ovo ministarstvo i mi nastojim da ta sredstva usmjerimo na najpotrebnija mjesta među kojima je i Vareš. Moj prethodni kolega minstar prenio mi je ideje oko izgradnje Geoparka na području općine Vareš i ja ću nastojati da se ovaj projekt realizira u skladu s našim mogućnostima.

Kada je promet i izgradnja prometnica u pitanju, nastojat ćemo da planirana sredstva usmjerimo na izgradnju i popravku regionalnih cesta ali i pokušati pronaći rješenje koje će biti dugoročnijeg karaktera. Moram naglasiti da se ovo odnosi na regionalne ceste, a da su lokalne ceste u nadležnosti općinskih vlasti. I ono što je važno istaknuti, danas smo tu da pokušamo naći rješenje za realizaciju projekta rekonstrukcije regionalnog puta na lokalitetu „Kapija“.

Sredstva su osigurana od zavoda za pomoć poplavljenim područjima i od vlade ZDK. Nažalost, ovakak slučaj nije jedini u našem kantonu gdje nije došlo do rekonstrukcije uništenih područja, ali ćemo uložiti maksimalne napore da se lokalitet Kapije što prije sanira. Uvjeren sam da će pored svega navedenog bit realizirano još niz aktivnosti iz nadležnosti ovog minstarstva“, naglasio je ministar Brkić.

Načelnik je upoznao minstra sa svim problemima koji opterećuju našu općinu i predložio mogućnosti prevazilaženja istih i izrazio nadu da će imati punu podršku ovog ministarstva u narednom razdoblju.